Målsøm og spesialtilpasning

 

Kjole- og draktsyer er et gammelt og tradisjonelt yrke, men faget er hele tiden i utvikling. Moter og trender endres, og nye kulturer endrer behovet for og etterspørselen etter kjoler og drakter.

Som kjole- og draktsyer lager jeg målsydde og håndverksproduserte dameklær tilpasset hver enkelt kunde. Både form, farge og materialer tilpasses enkeltkunden. Prossessen starter med idéskisser, arbeidstegninger og materialvalg, fortsetter så med å ta mål, lage mønster, skjære til stoff, sømarbeid, prøving og ferdigstilling av produktet i tråd med kundens ønsker.

Så får jeg spørsmålet: “ Er det ikke veldig dyrt å målsy klær da”?

Jo – sett i forhold til det å kjøpe konfeksjonsydde klær, så koster det mer. Men da er ikke plaggene tilpasset og designet til hver  enkelt av oss. Dårlig passform er en grunn til at vi kvitter oss med klærne etter kort tid! – For mange er bruk viktigere enn gjenbruk. Vi har altfor mye, og klærne våre får kortere og kortere levetid. Hvis målet er å være velkledd, handler det ikke om å ha masse klær. Utfordringen på klær er lengre brukstid. Det sparer miljøet mest. For klesindustrien dreier det seg selvsagt om å selge mest. Men vi bør heller være opptatt av å lage bedre klær, slik at de varer lenger!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.